Сафлорова олія. користь сафлорового масла


Калорійність: 884 кКал.

Енергетична цінність продукту Сафлорова масло (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):

Білки: 0 м (~ 0 кКал)
Жири: 100 м (~ 900 кКал)
Вуглеводи: 0 м (~ 0 кКал)

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 0% | 102% | 0%

Сафлорова олія: властивості

Харчова цінність |Вітаміни |Мінеральні речовини

Скільки коштує Сафлорова масло (середня ціна за 1 бан.)?

Москва і Московська обл.
100 р.

Унікальні корисні властивості сафлорового масла відомі і використовується людством з давніх часів. Сафлорова олія належить до групи рослинних масел. Отримують сафлорова олія шляхом переробки насіння сафлору фарбувального або Carthamus tinctorius. Зовнішній вигляд сафлорового масла мало чим відрізняється від інших різновидів рослинних масел. Однак, сафлорова олія відрізняється своїм слабо вираженим смаком і більш світлою забарвленням в порівнянні з іншими маслами, отриманими з рослинного матеріалу. Як і у випадку з більшістю рослинних масел, існує два основних підвиди сафлорового масла.

Харчове сафлорова олія вживають в їжу і виробляють з попередньо пройшли процес очищення й обробки насіння сафлору фарбувального. Чи не харчової або косметичне сафлорова олія отримують в результаті переробки неочищених насіння рослини. Чи не харчове сафлоровое масло використовують у процесі виробництва фарб, оліф, а крім того при виготовленні мила, а також інших косметичних засобів. Унікальна користь сафлорового масла криється в хімічному складі продукту харчування.

Користь сафлорового масла

В результаті наукових досліджень було встановлено, що в хімічному складі сафлорового масла міститься рекордна в порівнянні з іншими видами рослинних масел, кількість гамма-токотриенола, тобто сполуки, яке відносять до корисних різновидам вітаміну Е. Проте, з іншого боку в складі сафлорового масла повністю відсутня не менш важливе з'єднання сквален. Для того, щоб зберегти всю користь сафлорова олія виробляють шляхом холодного віджимання. Однак, у харчовій промисловості існує сафлорова олія, виготовлена шляхом пресування або екстрагування.

Перераховані вище види сафлорового масла відрізняються не тільки способом отримання або кольором готового продукту, різниться також і вітамінно-мінеральний склад рослинного масла. Наприклад, склад сафлорового масла, отриманого за допомогою холодного пресування, міститься набагато більшу кількість вітаміну Е, а також К. Не дивно, що користь такого сафлорового масла для людського організму буде набагато більше, ніж від продукту, отриманого менш щадними способами. Сафлорова олія активно застосовують в медичних, а крім того дієтичних цілях.

Наприклад, при ожирінні або надлишковій вазі сафлорова олія допомагає нормалізувати обмінні та травні процеси, що відбуваються в людському організмі. Міститься в складі сафлорового масла лінолева кислота сприятливо впливає на людський організм в цілому, а крім того допомагає у профілактиці та лікуванні захворювань серцево-судинної системи. Сафлорова олія використовують не тільки як продукт харчування або лікарського засобу. Даний вид рослинного масла активно використовують у процесі виробництва косметичних засобів по догляду за шкірою, а також волоссям.

Небезпідставно вважається, що сафлорова олія здатна допомагати при лікуванні деяких важких дерматологічних захворювань. Масло сафлора здатне проникати в глибокі шари шкіри і насичувати клітини необхідними корисними сполуками природного походження. З даної причини саме сафлорова олія є основним компонентом дорогою антивікової косметики.


Пропорції продукту. Скільки грам?

в 1 чайній ложці 4.5 грама
в 1 столовій ложці 13.6 грамів
в 1 склянці 218 грамів
в 1 банці 30 грамів

Харчова цінність

Переглядів: 3337