Масло мурумуру


Калорійність: 884 кКал.

Енергетична цінність продукту Масло мурумуру (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):

Білки: 0 м (~ 0 кКал)
Жири: 100 м (~ 900 кКал)
Вуглеводи: 0 м (~ 0 кКал)

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 0% | 102% | 0%


Масло мурумуру: властивості

Харчова цінність |Вітаміни |Мінеральні речовини

Скільки коштує Масло мурумуру (середня ціна за 1 бан.)?

Москва і Московська обл.
1500 р.

Вважаємо багато жителів наші широт чули про таку галузі альтернативної медицини як ароматерапія. Під ароматерапією розуміють комплекс процедур, які впливають на організм людини за допомогою різних рослинних та ефірних масел. Примітно те, що в ароматерапії як правило використовують масла, отримані з рослинного матеріалу.

Проте, в деяких випадках професіонали даної галузі народної медицини застосовують і тваринні жири. В ароматерапії використовують величезну кількість різних масел, правда існує певний список так званих базових масел, які найбільш часто застосовують у лікуванні тих чи інших недуг. Масло мурумуру відноситься якраз до таких основних або ж базовим маслам, які протягом століть використовують не тільки в якості лікарського засобу в народній медицині, але і в кулінарії, а також косметології.

Масло мурумуру отримують завдяки переробки плодів рослини Astrocaryum murumuru, яке являє собою пальму, що виростає в тропічних лісах Бразилії. Пальма виду Astrocaryum murumuru зустрічається ще дещо де в басейні річки Амазонки, правда найчастіше рослину можна зустріти в Бразилії. Варто зауважити, що пальма досягає 10 метрів у висоту, гілки рослини вкриті колючками, а листя відрізняються оригінальною сріблясто-зеленою забарвленням.

Корінні жителі територій зростання рослини впродовж тисячоліть вживають плоди пальми в їжу, а також використовують для отримання цінного рослинного масла. Масло мурумуру відрізняється своїм забарвленням, яка може знаходиться в діапазоні від білого до світлого-коричневого відтінку. Крім того, масло мурумуру відрізняється своїм приємним горіховим ароматом. Як правило, масло мурумуру отримують методом холодного пресування.

За своїм зовнішнім виглядом і консистенції масло мурумуру нагадує інші види пальмового масла. Сировиною для виробництва масла мурумуру виступають насіння рослини, які розташовуються в плодах пальми. Унікальні корисні властивості олії мурумуру обумовлені вітамінно-мінеральним складом продукту. В результаті досліджень було встановлено, що у складі масла мурумуру міститься рекордна кількість вітаміну А.

Крім того, мало мурумуру збагачене жирними кислотами, які відіграють важливу роль у процесі життєдіяльності людського організму. Масло мурумуру активно використовують як дієвий лікарський засіб, який надає бактерицидний, а також протизапальний і антигрибковий ефект. Унікальні властивості олії мурумуру дозволяють використовувати продукт у фармакологічному виробництві.

Особливе місце масло мурумуру займає в косметології, де продукт використовують для догляду за шкірою, а також волоссям. масло мурумуру водить до складу косметичних та лікарських кремів, а також лосьйонів і шампунів. Рафінована олія мурумуру можна використовувати як і будь-яке інше рослинне масло в кулінарних цілях.

Пропорції продукту. Скільки грам?

в 1 чайній ложці 5 грамів
в 1 столовій ложці 17 грамів
в 1 склянці 230 грамів
в 1 банці 120 грамів
Переглядів: 2198